Právní oddělení Take-Two Interactive vedle zákazů modifikací dává velký pozor na ochranné známky společnosti a nemá problém kvůli tomu podávat žaloby. Napadlo by vás ale, že podají žalobu na někoho, s kým spolupracují? V případě Take-Two nějaká spolupráce nehraje roli a vydavatel je připraven se soudit klidně o logo.

Ikonické R s hvězdičkou je spojeno se známým studiem Rockstar Games, tvůrci sérií Grand Theft Auto a Red Dead Redemption. Podobný styl u nového loga ale zvolilo finské studio Remedy. Logo R představili autoři Alan Wake 2 v dubnu loňského roku. Má definovat jejich vizuální identitu a jejich vizi, zatímco kulka v písmenu R ve starém logu představovala éru Maxe Payne, ale dnes je Remedy dál a netočí se kolem jedné značky.

Tahle změna se ale Take-Two nelíbí a od května loňského roku se táhne spor o dvě ochranné známky, které Remedy podalo ve Velké Británii v souvislosti s novým logem. Take-Two tvrdí, že veřejnost může logo Rockstaru a Remedy zaměnit.

Naštěstí to vypadá, že jsou všichni rozumní. Spor se totiž v současné době nachází v ochranné lhůtě. Do té se dostal poté, co se obě strany domluvily, že se sami dohodnou. Ostatně, Remedy ve spolupráci s Rockstarem chystá Max Payne 1 & 2 Remake pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, tak je zbytečné se hádat kvůli logu.

Připomeňme rok 2021, kdy Take-Two podala žalobu na ochrannou známku kooperativní hry It Takes Two. Hazelight Studios potom od záměru ochranné známky ustoupilo a vzdalo se jí.