S remastery a remaky se budeme setkávat i v budoucnu. Společnost Take-Two, mateřská společnost Rockstaru, potvrdila, že pracuje na třech neohlášených remasterech/remacích dříve vydaných her. Projekty jsou uvedeny vedle chystaných verzích Grand Theft Auto 5 a Kerbal Space Program pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S a plánované samostatné verze GTA Online.

Strauss Zelnick, generální ředitel Take-Two, na začátku letošního roku o plánech společnosti promluvil a řekl, že nechtějí vydávat prosté porty jako konkurence. Místo toho jim chtějí věnovat čas, aby vývojáři odvedli co nejlepší práci a zahrnuli do nich nové možnosti a technologii.

„Vylepšujeme technologii, vylepšujeme vizuální stránku a vylepšujeme výkon. Proto si myslím, že naše remasterované tituly si obvykle vedou tak dobře,“ dodal Zelnick.

Fanoušci doufají, že by těmito třemi projekty mohly být dříve spekulované předělávky starších dílů Grand Theft Auto, konkrétně oblíbených GTA 3, San Andreas a Vice City. Ty by běžely na enginu pátého dílu. Jeden z tajuplných insiderů na GTA fóru tvrdí, že v tomto případě půjde spíše o remaky, které přirovnal k první Mafii. Hry mají vypadat lépe než GTA 5, ale ne tak dobře jako Red Dead Redemption 2.

Další doufají v next-gen verzi posledního westernového opusu od Rockstar Games. Generální ředitel Take-Two na otázku ohledně možných remasterů GTA odpověděl, že je to zajímavá otázka, ale případné prohlášení a veškeré informace o plánech nechá na Rockstaru. Jiní by si přáli návrat akce Max Payne, u příležitosti 20. výročí (práva vlastní Rockstar).

Chytřejší bychom měli být nejpozději za pár měsíců, remastery/remaky mají vyjít do 31. 3. 2022. Na tenhle termín je v plánu ještě neoznámený AAA projekt od divize 2K Games. Ten bude představen v průběhu tohoto měsíce (pravděpodobně na Gamescomu, 25. 8.).

Další remastery máme očekávat od Bethesdy, respektive Xbox Game Studios. Internetem se šíří nová fáma od známého youtubera SkullziTV, jenž se specializuje na zákulisí Bethesdy. Tvrdí, že firma vytvořila nové interní studio, jehož cílem je vyvíjet výhradně remastery a remaky z knihovny Bethesdy. Tým se má jmenovat Artifact Studios.

SkullziTV měl informaci získat ze dvou různých zdrojů. Jakou předělávku byste z portfolia Bethesdy chtěli?