Humankind je konkurencí pro zavedenou sérii Civilization, kde hrajete za skutečné historické vůdce. Tady si vytvoříte vlastního, což by mělo hráče více sblížit s jeho hrdinou. Vývojáři ze studia Amplitude jsou ke své komunitě fanoušků velmi sdílní a rádi se dělí o podrobnosti o své hře. Tentokrát se však rozhodli zapojit hráče do vývoje ještě mnohem více a otevřeli tak nový Open Dev projekt, který dovolí několika hráčům předběžný přístup do předem připravených scénářů. Hráči si tak budou moci vyzkoušet hru zcela zdarma a svým feedbackem přinesou důležité informace vývojářům.

Tento způsob vývoje nevolí vývojáři poprvé. Podobný projekt již úspěšně proběhl u jejich starší hry Endless Space. Komunita zde velkým způsobem přispěla k tomu, jak hra při vydání vypadala a pomohla vytvořit některé divočejší frakce ve hře. Takové zapojení fanoušků se vývojářům viditelně zalíbilo, a tak v novém traileru vybízejí hráče, aby se registrovali do jejich projektu.

Tento speciální druh early access přinese hned 3 různé scénáře zaměřené na jiné aspekty hry. V prvním z nich se zaměříme na první krůčky ve hře, v druhém na armádu a válku a ve třetím se již pokusíme dominovat celý svět. Scénáře se budou hráčům otevírat postupně, pokud tak nevyhrajete přístup v prvním kole, nezoufejte, řada na vás může přijít hned v tom druhém, potažmo ve třetím. Celý projekt je zcela zdarma, takže se nebojte navštívit stránky vývoje a zkusit své štěstí. První kolo začíná již dnes a hlásit se můžete až do 26. června. Pokud se do hry dostanete, hra se vám automaticky přidá do vaší Steam knihovny a budete mít 4 dny na to, aby jste si ji zahráli. Jen nezapomeňte, že pro přístup musíte být starší 18 let.

Přečtěte si také: Strategie Humankind seznamuje s nárokováním území a rozšiřováním měst