Prozkoumejte svět čar a kouzel a poznejte, jaké je to stát se kouzelníkem ve světě kostiček. Po několika letech vývoje se dočkáme jednoho z nejvíce propracovaných modu pro Minecraft - School of Witchcraft and Wizardry od skupiny Floo Network.

Komunita kolem Minecraftu nás i po tolika letech nepřestává udivovat tím, jaké dokáže vytvořit neuvěřitelné modifikace, které z obyčejných pár kostiček udělají naprosto novou hru.

Mezi krásné příklady patří Roguelike Adventures and Dungeons nebo FTB Academy. Ty se proslavily díky tomu, že nepřidaly jen pár nových bloků a nepoupravily pár mechanik, ale dokázaly změnit naprosto celý základ hry a z Minecraftu, tak jak ho známe, se může stát například i RPG.

A jeden takový projekt vzniká pod názvem Minecraft School of Witchcraft and Wizardry, ve kterém si budeme moci vyzkoušet, jak by vypadal Harry Potter ve světě kostiček. Ten spolu vytváří již 4 roky parta nadšených studentů za podpory Patreonu. A v čem že je tedy mod School of Witchcraft and Wizardry tak úžasný?

Přeci jen map a modů s touto tématikou máme ve hře stovky. Ovšem tento pack do hry, kromě známých lokací z filmů, přináší i něco víc než jen obyčejnou procházku po krásně vytvořeném prostředí. Modifikace vám nabídne rozsáhlý RPG systém, kde kromě boje s obludami ze světa Harryho Pottera budete muset i obchodovat, hledat lepší loot a řešit všemožné puzzle hádanky.

Kromě učení se a sesílání nových kouzel se můžete těšit i na famfrpál nebo na interaktivní prostředí, ve kterém jsou pohyblivé schody opravdu pohyblivé.

A nemusíte se bát ani o to, že byste se v Bradavicích cítili opuštěně. Celý mod je dělaný i pro hru pro více hráčů, takže na všechny ty čáry nebudete sami.

Tým se přiznal, že celý tento projekt pohání jejich láska ke světu čar a kouzel a samozřejmě i ke světu kostiček a kvůli co největší přesnosti lokací dokonce i několikrát navštívili ateliéry v Londýně, kde se většina filmů natáčela.

Přesný datum vydání nám není ještě přesně znám, ale tým doufá, že by se mohlo poštěstit modifikaci vydat ještě do konce tohoto měsíce, a to samozřejmě zdarma.

Tak co? Komu se tímto splnil jeho sen?