Studio Vostok Games pracuje na masivně multiplayerové PvP střílečce Survarium už přes deset let a do předběžného přístupu se dostala 2. 4. 2015. Nikdy z něj ale nevystoupila a ani nevystoupí. Vývojáři, kteří se dříve podíleli na titulu S.T.A.L.K.E.R., se rozhodli projekt ukončit a vypnout servery.

Proč se tak rozhodli, se nejspíš už nikdy nedozvíme. S největší pravděpodobností za to může malá popularita. Nicméně, všem současným hráčům poděkovali za jejich přízeň a minimálně do doby, než se kompletně vypnou servery, se hodlají o svou komunitu řádně postarat. Hra bude stále plně k dispozici, nabídne speciální bonusy v podobě 50 000 zlaťáků a 500 000 stříbra pro nákup zbraní a před samotným vypnutím se uskuteční zvláštní akce, která proběhne v půlce května/mája.

Po hořkém rozloučení, které vývojáři oznámili, přišli s novinkou o vývoji nové AAA střílečky založené na známé značce, na které už pracují. Pro projekt shánějí několik nových lidí a z popisu práce víme, že by měla vznikat v Unreal Enginu 4, bude silně zaměřena na příběh a animátor by měl být schopen dobře zvládat používání snímání pohybu a měl by klást důraz na fyziku a realistický pohyb. Posledním vodítkem, jak celé prostředí může vypadat, je odkaz na Jamese Camerona a prostředí vytvořené na Pandoře. Právě něco v tomto stylu by měli případní zájemci odevzdat ve svém portfoliu.