V The Coalition najímají nové zaměstnance, kteří pomohou s vývojem nové hry ze série Gears of War. Shání se až 13 senior vývojářů, kteří pomohou utvářet budoucnost značky.

Jeden z inzerátů přímo uvádí „Senior Gameplay Designer - Gears of War - The Coalition“, už ale nezmiňuje, zda se bude jedna o nový díl (Gears 6), spin-off nebo dříve spekulovanou Ultimate Gears Collection po vzoru kolekce Halo. Nicméně, je to poprvé, co kanadské studio Microsoftu uvedlo, že pracuje na novém titulu této série.

Je to také v souladu s nedávnou spekulací Jeffa Grubba. Ten v únoru uvedl, že v The Coalition po propouštění Microsoftu zrušili dva projekty a plně se věnují Gears 6.

„Zrušili menší projekt a také další projekt, takže dohromady byly zrušeny dvě hry,“ uvedl Grubb.

„Nyní se celé studio přesouvá na Gears 6 - říkám nyní, ale pravděpodobně se všichni přesunuli na Gears 6 v průběhu minulého roku, ale nepochybně to bude jejich další hra,“ dodal novinář.

Ze starších pracovních inzerátů víme, že v The Coalition pracovali na úplně nové značce. Mělo se za to, že další jejich hrou bude menší a experimentální titul, jenž měl sloužit pro vyzkoušení možností Unreal Enginu 5. Zkušenosti poté měly být využity pro další Gears. Teď si mají ale vývojáři s novou technologií Epic Games více věřit a nejsou nutné experimenty.

Členové The Coalition rovněž podporovali práci na Halo Infinite a pomáhali Epicu s působivým technologickým demem The Matrix Awakens na Unreal Enginu 5.

Poslední díl Gears of War pod názvem Gears 5 vyšel v roce 2019. Microsoft koupil práva na značku od Epicu v roce 2014. Od té doby vydal dva hlavní díly (Gears of War 4 v roce 2016 a Gears 5 v roce 2019) od The Coalition a Gears of War: Ultimate Edition a taktický tahový spin-off Gears Tactics.

Nedávno bylo oznámeno, že Netflix ve spolupráci s The Coalition připravuje několik Gears of War projektů, včetně hraného filmu a animovaného seriálu pro dospělé.