Letošní rok je ve znamení Mafie. Na jeho začátku byla oznámena Mafia Trilogy, která zahrnuje nepovedenou Mafii 3, definitivní edici Mafie 2 a plnohodnotný remake kultovního prvního dílu Mafie. Co má studio Hangar 13 v plánu na další roky?

Hangar 13 je velké mezinárodní studio, které pod křídly vydavatelství 2K Games bylo založeno koncem roku 2014 v kalifornském městě Novato a vede ho Haden Blackman. Posléze se k nim přidaly týmy brněnských a pražských kancelářích 2K Czech a v roce 2018 byla otevřena pobočka v anglickém Brightonu.

První projekt studiu Hangar 13 moc nevyšel. Mafie 3 nenaplnila očekávají fanoušků špatně zvoleným příběhem, velkým důrazem na akci, opakujícími se vedlejšími misemi a velkým množstvím chyb a problémů. Postupem let se třetí díl zlepšoval, ale stále nemá na původní první dva díly, které byly celé pod taktovkou českých vývojářů. Mafia 2: Definitive Edition se také moc nepředvedla a všichni čekáme, jak dopadne remake jedničky skrývající se pod názvem Mafia: Definitive Edition.

Zjistíme to už 25. 9. na počítačích, PlayStationu 4 a Xboxu One. Tvůrci si české hráče získali přítomností nového českého dabingu, tak snad hra dobře dopadne. Je jasné, že v Hangaru 13 pracují ještě na něčem. Vývoj neoznámeného projektu přiznal jeden zaměstnanec v novém rozhovoru pro SegmentNext, který nezavrhl čtvrtou Mafii.

„Doufáme, že si fanoušci Definitivní edici [první Mafie, poznámka redakce] užijí. Pokud vše půjde dobře, můžeme být schopni nasměrovat naší energii na nový díl. Vím, že pokud tato příležitost nastane, náš tým bude potěšen vývojem nové Mafie,“ prohlásil. „Mezitím pracujeme na dalším projektu, o němž vám nemůžu nic říct, ale mohu prohlásit, že jsme z něho nadšeni.“

To mi zní tak, že když bude mít remake Mafie dobré prodeje a vydavatelská společnost 2K Games bude s výsledky spokojena, dá zelenou pro vývoj zbrusu nového dílu. O ten už se v Hangaru 13 před několika lety pokoušeli. Hra se měla odehrávat v americkém Las Vegas během poloviny 70. let minulého století. Pak se ale něco stalo a přednost dostala špionážní akce Rhapsody zasazena do období studené války v Berlíně, což by i pro nás bylo lákavé. Ovšem ani ta zatím nespatřila světlo světa. Může to být ale tajný projekt, který vývojář v rozhovoru zmínil.

V definitivní edici Mafie 3 byla nalezena část z projektu Rhapsody. Konkrétně kulisy města Berlín. Než se rozloučíme, tak údajně chtěli v Hangaru 13 vytvořit nový díl BioShocku, ale ani z toho nic nebylo.