Pro všechny, kteří hrají Elite Dangerous na konzolích, máme velmi špatnou zprávu. Studio Frontier Developments se rozhodlo soustředit veškeré své možnosti na vylepšení PC verze a ukončilo vývoj PlayStation a Xbox verzí. Obě platformy v budoucnu nedostanou vůbec žádný nový obsah, bohužel ani velké a důležité rozšíření Odyssey.

Elite Dangerous zůstane na konzolích dostupné, ale neočekávejte žádný nový obsah. Jediné, na čem vývojáři budou pracovat, tak jsou kritické aktualizace. To znamená pouze opravu nejnutnějších chyb a problémů.

„Jsme si vědomi, že tato zpráva není tím, v co naše konzolová komunita doufala,“ uvedl generální ředitel Frontier Developments. „Nebylo to snadné rozhodnutí, ale bylo učiněno s ohledem na dlouhodobou budoucnost Elite Dangerous.“

HRA ELITE DANGEROUS VYGENEROVALA VÍCE NEŽ 100 MILIONŮ LIBER.

ÚDAJ K 23. 10. 2020.

„Není žádným tajemstvím, že uvedení Odyssey nebylo ideální, včetně nutnosti rozdělit komunitu na PC a konzolích. Od vydání Odyssey v květnu 2021 jsme neúnavně pracovali na vylepšování zážitku z Odyssey na PC. I když jsme udělali velký pokrok, stále je co zlepšovat,“ přiznává vedoucí týmu.

Dodejme, že Odyssey je druhým placeným rozšířením pro Elite Dangerous. Do hry přináší přistání na planetách, souboje z pohledu první osoby a další prvky. Expanze měla pro konzole původně vyjít na podzim 2021, ale kvůli negativním ohlasům na PC verzi byla odložena na neurčito. Nyní je zrušena.