Na střílečku s příběhovou kampaní od Remedy Entertainment (tvůrci Alana Wakea a Control) a multiplayerem od Smilegate Entertainment (autoři Lost Ark a původní Crossfire) si počkáme. CrossfireX původně mělo vyjít koncem letošního roku, kvůli pandemii koronaviru, která ovlivňuje vývoj, byl projekt odložen na rok 2021.

„Po dlouhém zvažování a vzhledem k výzvám, kterým čelí vývojový tým Slimegate kvůli COVID-19, jsme učinili obtížné rozhodnutí odložit vydání CrossfireX na rok 2021,“ uvádí tisková zpráva.

Xbox tak po Halo Infinite ztratil další exkluzivitu, která by v tomhle roce vyšla. Ve vývoji je CrossfireX pro Xbox One a Xbox Series X/S. V rámci Xbox Insiders programu si hráči mohli vyzkoušet multiplayerovou část, testy se konaly v létě. Naše dojmy najdete níže ve videu.

CrossfireX je first-person střílečku a remake původního Crossfire. O příběhové kampani chybí detaily. Víme akorát, že hráče vezme do středu globálního konfliktu - Global Risk a Black List - a nabídne velmi filmový a pohlcující příběh. Multiplayerové část se bude stylem a strukturou podobat taktické akci Counter-Strike: Global Offensive.

„Legendární herní série pro PC přichází na Xbox ve formě střílečky v rychlém tempu z pohledu první osoby, která nabízí celou řadu vzrušujících zážitků ze hry více hráčů a filmovou kampaň, která se zaobírá globálním konfliktem mezi dvěma nejimpozantnějšími soukromými vojenskými frakcemi na světě,“ dodává tisková zpráva.