Máme tady druhý odklad strategie The Settlers a opět na dobu neurčitou. Vývojáři v prohlášení děkují hráčům za cennou zpětnou vazbu z nedávné uzavřené bety. Právě z té se dozvěděli, že kvalita ještě neodpovídá představám týmu. Proto se rozhodli odložit vydání hry na později.

Hra měla vyjít 17. 3. 2022.

„Nedávná uzavřená beta byla pro všechny zúčastněné hráče skvělou příležitostí podělit se o cennou zpětnou vazbu týkající se současného stavu hry a my bychom vám rádi poděkovali za vaši účast. Když jsme tuto zpětnou vazbu procházeli, bylo našemu týmu jasné, že kvalita ještě neodpovídá představám týmu. Proto jsme přijali rozhodnutí odložit vydání hry na pozdější dobu,“ dočteme se v oficiálním prohlášení.

„Čas navíc využijeme k dalšímu vylepšení hry a prosazení kvality jako naší hlavní priority pro všechny hráče. Včas vás budeme informovat a poskytneme vám další podrobnosti o dalších milnících hry The Settlers. Děkujeme vám za pochopení a podporu.“

Restart The Settlers vytváří studio Ubisoft Düsseldorf, vývojáři se inspirovali především hrami The Settlers 3 a The Settlers 4, dvěma nejoblíbenějšími díly této série. Hráči mají očekávat svěží pojetí nových osadníků, kteří jsou od základu postaveni na Snowdrop Enginu, jenž pohání oba díly The Division.

The Settlers se mají pochlubit moderním grafickým kabátkem, barevnými environmentálními biomy a modernizovanou hratelností, která se ale z velké části bude držet původního stylu. Jinými slovy, důraz je kladen zejména na budování a správu osady, stejně tak na těžbu nejrůznějších materiál (dřevo, uhlí, zlato) a produkci jídla (farmy, mlýny, pekárny, rybáři...), což jsme si potvrdili při hraní novinářské verze.

Série The Settlers vznikla v roce 1993. Původní studio Blue Byte v roce 2001 koupil Ubisoft a poté bylo sdruženo pod Ubisoft Düsseldorf, Ubisoft Mainz a Ubisoft Berlin. V týmu lze nadále najít několik původních tvůrců, kteří se podíleli nejen na třetím a čtvrtém díle, ale také na slavné jedničce a dvojce.