Zdá se, že Steam testuje 90minutové zkušební verze her. Na Steamu se bez upozornění objevila časově omezená verze remaku Dead Space, který vyšel v letošním roce. Předělávku kultovního survival hororu od Electronic Arts si můžete bezplatně stáhnout každý a na 90 minut zahrát.

Jak je zvykem u jiných trial verzí, které se čas od času objevují od různých vydavatelů na všelijakých platformách, tak trial verze se hraje od začátku a jde o plnou verzi, která je akorát časově omezena. Pokud se vám Dead Space zalíbí, můžete si ho koupit a pokračovat v hraní. Hra je teď navíc ve 20% slevě, za 47,99 eur (cca 1133 Kč). Vydavatelé a vývojáři to tak mohou pojmout jako možnost, jak hráčům představit hru a nalákat je slevou ke koupi plné verze.

Steam už dlouho nabízí možnost koupit si hru a do dvou hodin odehraného času ji vrátit. Tahle novinka situaci zákazníkům trochu usnadňuje. Uvidíme, zda se brzy objeví další demoverze. Určitě by se hodily, zejména v době, kdy vychází špatně optimalizované hry; z poslední doby The Last of Us Part 1 a Star Wars Jedi: Survivor.

Demo remaku Dead Space bude dostupné do 29. 5. 2023.