Opět se ukazuje, že dřívější přístup do her je dvousečnou zbraní. Hráči se spálili u Suicide Squad: Kill the Justice League, které pořádně nefungovalo. Teď Ubisoft nepotěšil majitele dražších edic Star Wars Outlaws. Těm na PlayStationu 5 kvůli chybě a následné velké aktualizaci (8,59 GB) doporučuje smazat uloženou pozici a začít dobrodružství od začátku.

Ubisoft dokonce hráčům na PS5 rozeslal e-maily, ve kterém je o chybě informuje, doporučuje jim stáhnout patch 1.000.002 a přepsat dosavadní uloženou pozici. Když to neudělají a budou pokračovat v hraní, tak v určitém bodě má dojít k zablokování postupu a k nespecifikovaným problémům.

Majitelé Gold a Ultimate edic pochopitelně nejsou nadšeni. Zaplatili si za to, aby mohli hrát o tři dny dříve než ostatní (hra vychází 30. 8. nejen na PS5, ale také na PC a Xbox Series X/S). Teď jim ale může několik hodin chybět. Navíc začít od začátku příběhovou hru, ve které máte už určitou část odehranou, je otrava. Není divu, že hráči mluví o tom, že zbytečně vyhodili peníze a připadají si jako testeři bety. O problémech na PC a Xboxu Series X/S se nikdo nezmiňuje.

Na druhou stranu aktualizace přidává režim pro hraní ve 40 snímcích za sekundu. Jde o kompromis mezi výkonem (60 fps, 720p až 1620p) a kvalitou (30 fps, 1440p až 4K). Kromě toho došlo k další optimalizaci a opravě chyb.

Ještě jste nečetli naši recenzi? Najdete ji tady. A podívat se můžete také na video, které srovnává hru na PC, PS5, Xboxu Series X a Xboxu Series S. Druhé video je od Digital Foundry s podrobnou analýzou chodu na konzolích. Redakce si pochvaluje optimalizaci i grafiku.