Moderní předělávka Star Wars: Knights of the Old Republic přežila šetření Embracer Group i následní oddělení společnosti Saber Interactive. Po dlouhém mlčení její generální ředitel potvrdil, že remake je stále ve vývoji.

„Je jasné a zřejmé, že na tom pracujeme,“ řekl Matthew Karch, generální ředitel Saber Interactive, v rozhovoru pro IGN. „V médiích se to objevilo už mnohokrát. Řeknu jen to, že hra žije a je v pořádku. Naším cílem je zajistit, abychom překonali očekávání spotřebitelů.“

To je vše. Další podrobnosti odmítl Karch prozradit. Star Wars: Knights of the Old Republic Remake byl oznámen v roce 2021 pro PlayStation 5 a PC, kdy na něm už tři roky pracovalo studio Aspyr. Společnosti Sony a Embracer Group ale neměly být s vývojem spokojeny, práce na nějakou dobu postavily a poté se vše přesunulo přímo pod Saber. Bohužel nevíme, jak na tom titul v současné době je, natož kdy vyjde.

Když se Saber Interactive v polovině minulého měsíce oddělil od Embraceru, tak vedení potvrdilo vývoj třech her: Warhammer 40,000: Space Marine 2, John Carpenter’s Toxic Commando a Jurassic Park: Survival. Plus mluvilo o dalším projektu, kterým je dříve oznámená AAA hra založena na významné licenci. Spekulovalo se, že je to právě Star Wars: KoTOR, což se konečně potvrdilo.