Wargaming při propagaci svých bezplatných her sází na známé značky, ať už jsou to kapely, herci, sportovci, filmy nebo seriály. V tom pokračuje a do World of Warships a World of Tanks Blitz přináší epickou sci-fi sérii Star Trek.

„Připravte se na warp rychlost, protože Wargaming ve spolupráci s Paramountem zve hráče k prozkoumání vesmíru Star Treku, k proniknutí do tajemství neobjevených planet a k ‚odvážnému putování tam, kam se ještě nikdo nevydal‘,“ láká tisková zpráva.

Křížení série World of Warships a Star Trek: Nová generace přináší nové skiny lodí, velitele, vlajky, nášivky a další prvky k odemčení, které oslavují téměř 60 let mezihvězdných dobrodružství. Ve hře World of Tanks Blitz se hráči nalodí na legendární loď USS Enterprise a zúčastní se galaktických událostí, které nabízejí působivé odměny, včetně zbrusu nového tanku Endurance, avatarů Hvězdné flotily, speciálně navržených legendárních kamufláží, položky do hangáru raketoplánu a dalších.

Nové dobrodružství je dostupné na konzolové edici hry World of Warships: Legends a pro hráče PC verze námořní bitevní multiplayerové hrye. Star Trek: Nová generace přináší úplně nový přístav, který je tematicky zaměřen na legendární hvězdnou loď USS Enterprise-D.

V duchu svých oblíbených postav si hráči mohou vybrat ze čtyř frakcí, z nichž každá má své vlastní velitele, kamufláže lodí, vlajky a nášivky. Mezi těmito veliteli jsou čtyři jedinečné a plně namluvené postavy ze seriálu Star Trek: Nová generace, které se zapojí do boje a každá z nich je spjata se svou frakcí. Vyberte si z oblíbeného USS Enterprise-D z Hvězdné flotily, vulkánského prvního důstojníka Spocka, romulanského vojenského důstojníka, velitele Sely nebo vůdce Klingonské říše Gowrona.

Hráči na PC se mohou těšit na speciální skin pro americkou prémiovou letadlovou loď Enterprise VIII. úrovně, kde se hráči mohou ujmout kormidla lodi, která se poprvé dostává do legendárních vod. Vedle této lodi mohou hráči pomocí těchto nových velitelů vést v bitvě lodě, jako je romulanský japonský torpédoborec Akatsuki a klingonský britský lehký křižník VII. úrovně Fiji.

Obsah Star Trek: The Next Generation bude k dispozici do 7. 8. ve hře World of Warships a do 4. 8. ve hře World of Warships: Legends.

Ve hře World of Tanks Blitz čeká na hráče od 1. do 31. 7. tajná operace Do neznáma. Ikonické avatary Hvězdné flotily s Jamesem T. Kirkem, Hikaru Sulu, Leonardem "Bonesem" McCoyem, Spockem a Nyotou Uhurou jsou k mání spolu se čtyřmi exkluzivními kamuflážemi inspirovanými Star Trekem, které jsou připraveny k objevení. Některé vzory čerpají inspiraci z klingonského písma a vulkánského jazyka, zatímco jiné jsou stylizovány do barev uniforem Hvězdné flotily.

Opravdoví hledači výzev se mohou pokusit splnit speciální úkol inspirovaný testem Kobayashi Maru. Po jeho splnění získají tankisté exkluzivní odměny, včetně animovaného avatara U.S.S. Enterprise a profilového pozadí. Od 15. 7. si hráči mohou vyzkoušet své schopnosti v úkolu První kontakt a získat odměny od Borgů.

Na bojišti byla také objevena nová technologie: tank Endurance. Toto špičkové vozidlo je speciálně uzpůsobeno pro výzkumné a průzkumné mise.