Už před vydáním off-road simulace SnowRunner byly představeny čtyři fáze postupného rozšiřování. Hráči mají za sebou první fázi s názvem Search and Recover, která je zavedla na novou mapu zasazenou do zasněženého prostředí Ruska. Pokud jste na tom stejně, tak můžete očekávat příchod druhé fáze. Ta se jmenuje Explore and Expand a pochlubí se novou oblastí z rozsáhlého bílého severu Kanady.

Tenhle nový region je složen z dvou map v kanadské yukonské divočině. Čekají vás sněhem pokrytá údolí, zrádné řeky a nebezpečné bahnité břehy. Tyto a další nástrahy budete muset zdolat, abyste úspěšně rozšířili své operace. V nových misích se budete podílet na výstavbě budov a vozit materiály a nástroje pracovníkům. Přitom budete svědky pokroku stavby, která vznikne v srdci tohoto nepřátelského prostředí.

Součástí jsou i tři nová vozidla, včetně CAT 770G, což je dosud největší „truck“ ve hře. Vozidla lze přizpůsobit novými exkluzivními skiny.

Dnes společnosti Saber Interactive a Focus Home Interactive oznámily, že druhá sezóna bude zahájena 16. 11. pro všechny majitele Season Pass a Premium Edition, stejně tak bude možné DLC koupit samostatné na PlayStationu 4, Xboxu One a PC. Podívat se můžete také na čtyři nové obrázky, které ukazují nové prostředí a nové stroje.

Nechce se vám utrácet? Ve stejný den dorazí i bezplatná aktualizace s dvojicí nových zkoušet, Xtreme cargo, novými položkami pro přizpůsobení interiéru i exteriéru vozidel a novými misemi na mapách Aljašky a Taymyru.

Přečtěte si také: SnowRunner zve hráče na novou ledovou mapu a ke zdolání nových misí a výzev

Třetí fáze bude ve znamení Locate and Deliver. Hráče zavede do amerického Wisconsinu skládajícího se z nových map, misí a aktivit, v nichž zažijete klasickou zkušenost franšízy v úplně novém světle. Čtvrtá fáze je zahalena tajemstvím, má jít ale o největší rozšíření.

SnowRunner vyšel 28. 4. 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře jsou české titulky. Naše recenze: