V loňském roce Square Enix uvedla na trh deset různých her, které měly proměnlivou kvalitu. Na temnější stranu výrazně naklonil misky vah akční RPG titul Forspoken, který se jednoduše řečeno vůbec nepovedl. V japonské společnosti si tyhle přešlapy uvědomují a chtějí se místo kvantity zaměřit na kvalitu.

Změnu strategie investorům oznámil prezident Takashi Kiryu, informuje Bloomberg. V současné době dochází k vyhodnocení struktury společnosti s cílem zlepšit pracovní procesy. Navzdory nedostatku detailů je v plánu zahájení nové éry Square Enix už v dubnu tohoto roku.

„Chystáme se od základu přehodnotit naši organizační strukturu a zjistit, jak můžeme optimalizovat proces našich produktů, od jejich přípravy přes výrobu až po samotné vydání,“ uvedl Kiryu. Jisté je jedno, Square Enix hodlá omezit spolupráci s externími tvůrci a soustředit se na vývoj v rámci vlastních týmů. Takto má zvýšit kvalitu i ziskové marže. K tomu pomůže nový kontrolní mechanismus, který má v dřívější fázi vývoje umožnit posoudit kvalitu hry.

Teď v únoru vydává Square Enix dvě hry: Foamstars (6. 6. na PS4 a PS5; je součástí PS Plus) a Final Fantasy VII Rebirth (29. 2. 2024 na PS5). Potom má v plánu SaGa: Emerald Beyond (25. 4. na PC, Switch, PS4 a PS5) a Visions of Mana (někdy během roku na PC, PS4, PS5 a Xbox Series X/S).