Současně s uvedením konzole PlayStation 5 na trh vyjde Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Po oznámení hry panoval chaos, nikdo pořádně nevěděl, co od Milese Moralese může čekat a nedokázali se na tom shodnout ani hlavní představitelé Sony a studia Insomniac Games. Postupně se ale začala situace vyjasňovat a my nyní víme, že Miles Morales přinese kompletní příběh.

O titulu se rozpovídal kreativní ředitel Brian Horton v rozhovoru s Entertainment Weekly. Podle slov Hortona budou skrz tuhle hru vyprávět velmi emotivní příběh, který je kompletní. Je založen na tom, co se událo v původní hře Spider-Man pro PS4 z roku 2018, ale soustředí se na Milese Moralese. Ten je dosti odlišný, příběh Petera Parkera se rodil z tragédie, zatímco Milesovy události jsou více spjaty s rodinou. V Insomniac Games takto chtějí ukázat velké rozdíly mezi Spider-Manem.

„Zaměřujeme se na Milese Moralese a jeho dospívání. Je to kompletní příběh. Když jsme začali psát scénář, uvědomili jsme si, že díky kompaktnímu stylu vyprávění můžeme vytvořit příběh, který je více emotivní,“ vysvětlil Horton.

Miles Morales je specifickou verzí pavoučího muže. Pochlubí se vlastními pohyby, animacemi, a dokonce i útoky a bojovými mechanismy. Využívat bude neviditelnost a střílet elektrické šoky. Jinými slovy nejde o reskin Petera Parkera.

Dobrou zprávou je, že Marvel's Spider-Man: Miles Morales bude podporovat ray tracing. O využití sledování paprsků v reálném čase se začalo spekulovat po zveřejnění nového obrázku. Na něm se tělo hlavního hrdiny odráží ve vodě. Později podporu ray tracingu potvrdil komunitní manažer.

Od tvůrců už delší dobu víme o speciálním režimu optimalizace. Ten umožní spustit hru na PS5 v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Při tomto módu by měly být vypnuty nějaké vizuální efekty, například ray tracing. Nevíme ovšem, jaký režim bude ten hlavní. Může to být 4K při 60fps, ale stejně tak 1080p při 60fps.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales můžeme brát jako spin-off Spider-Mana z roku 2018. Co se délky hry týče, tak je porovnávaná s Uncharted: The Lost Legacy, což by znamenalo nějakých 8 hodin.