Grand Theft Auto 6 má být oznámeno v letošním roce a do prodeje se má dostat koncem roku 2024, za předpokladu, že vše půjde podle plánu. Termín tedy není vytesán do kamene a připraven je scénář s vydáním na začátku roku 2025. Odklady jsou u her od Rockstar Games dost běžné.

Autorem těchto informací je insider Tez2, jenž se zaměřuje právě na tohle známé studio a je považován za spolehlivého insidera. Podle něj bylo vydání nového GTA několikrát interně odloženo a v Rockstaru prý chtějí dalšímu zpoždění zabránit, a to i za cenu vyškrtnutí obsahu ze hry. Ten by později přidali ve formě dodatečného obsahu.

Dříve se uvádělo, že GTA 6 dostane příběhovou expanzi, stejně jako Grand Theft Auto IV s velkými rozšířeními The Lost and Damned a The Ballad of Gay Tony.

GTA 6 by se mělo odehrávat v moderním Vice City a sledovat dva hlavní hrdiny, z nichž jeden je žena. Více informací se dočtete v našem starším článku, který se věnuje úniku informací a gameplay záběrů z vývojové verze hry.

Jisté je, že kromě singleplayerové příběhové kampaně nabídne GTA také multiplayer. Ten u GTA 5 zaznamenal úspěch, který ani vývojáři nečekali. Kvůli tomu měl dokonce Rockstar zrušit plánované rozšíření příběhu a zaměřit kapacity čistě na GTA Online.

„Když jsme začínali, asi by nás ani ve snu nenapadlo, že budeme pokračovat i po deseti letech. Úspěch GTA Online jsme nikdy nečekali,“ řekl šéf designu Scott Butchard pro server GamesRadar.

Co se nezměnilo, tak je postupné obohacování GTA Online bezplatnými aktualizacemi. Dle Butcharda chtějí, aby nový obsah byl přístupný všem, aby si ho mohla užívat celá jejich komunita. To se daří a dá se očekávat, že stejné to bude i u GTA 6.