Čekání bylo dlouhé, mnozí se už báli, že nadcházející hry od Sony nebudou mít češtinu. Naštěstí tomu tak není. Je tomu hodina, co místní pobočka japonské společnosti na sociální síti Facebook oznámila, že nové dobrodružství ikonického hrdiny Sackboye bude obsahovat českou lokalizaci ve verzích pro PlayStation 5 a PlayStation 4.

Sackboy: A Big Adventure vyjde 12. 11. letošního roku. 3D plošinovka je určena pro děti i dospělé hráče. Doufejme, že češtinu bude mít i Spider-Man: Miles Morales. Dle mého největším otazníkem je remake Demon’s Souls, který je exkluzivitou pro PS5 a je určen pro vyhrazenou skupinu hráčů.

Přečtěte si také: Sackboy: A Big Adventure v příběhové upoutávce

Sony nejprve lokalizovala největší hity, u kterých si byla jista, že budou mít potřebné prodeje. V roce 2017 ale bylo rozhraní konzole PlayStation 4 obohaceno o češtinu a my jsme si mohli zahrát v češtině třeba Spider-Man a God of War z roku 2018, Days Gone, The Last of Us Remastered a The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima nebo sérii Uncharted. S českým dabingem vyšly tituly jako Concrete Genie a MediEvil, stejně tak párty hry Frantics, Hidden Agenta, Chimparty, Knowledge is Power a That’s You!.