Tak přece jen byly spekulace pravdivé. Společnost Sony dnes k večeru oznámila PC verzi Ghost of Tsushima. Oblíbená samurajská akce na počítače v Director’s Cut edici vyjde 16. května/máje letošního roku. Chybět nebudou české titulky stejně jako u PS4 a PS5 verze.

Za předobjednávku na Steamu a Epic Games Store získáte nového koňského společníka na cesty v New Game Plus, oděv pocestného vhodný pro zkušeného bojovníka a barvy na poškozenou zbroj z Bakuova obchodu.

PC verze hry od Sucker Punch Productions připravuje studio Nixxes, které v těchto dnech dokončuje pro počítače Horizon Forbidden West. Tým v Nixxes se v minulém roce věnoval tomu, aby šlo spustit interní engine Sucker Punch na PC. Díky této práci bude odemknuta snímková frekvence, různá grafická nastavení a předvolby a samozřejmě ovládání myší a klávesnicí. Podporován je Steam Input a DualSense s haptickou odezvou a adaptivními spouštěmi.

Jak je u PC her PlayStationu zvykem, nechybí podpora ultraširokého monitoru, rozlišení 21:9, 32:9 i 48:9 pro sestavy se třemi monitory. Potvrzena je také podpora technologií DLSS 3, FSR 3 a XeSS.

Ghost of Tsushima Director’s Cut obsahuje původní hru pro jednoho hráče, rozšíření Iki Island a kooperativní online multiplayerový režim Legends. Podívejte se na doprovodný trailer (úplně nahoře) a první screenshoty z PC verze.

Cesta samuraje Jina započala v roce 2020 na PS4 prostřednictvím hry Ghost of Tsushima a pokračovala o rok později v příběhovém rozšíření Iki Island.

„Ghost of Tsushima je skvělá open-worldovka po vzoru třetího Zaklínače okořeněná prvky převzatými i z jiných her. Teoreticky tak nedělá nic nového a nevídaného. To, co dělá ale dělá opravdu skvěle, a hlavně to prezentuje v působivém kabátku feudálního Japonska,“ dočtete se ve verdiktu naší recenze.