Sony je nejhlasitějším kritikem spojení Microsoftu s Activisionem Blizzard a oproti Nvidii a Nintenda nechce podepsat smlouvu, která by PlayStationu na 10 let garantovala Call of Duty, a to ve stejné kvalitě, se stejným obsahem a ve stejný den jako na Xboxu.

Lulu Cheng Meservey, finanční ředitelka Activisionu Blizzard, dokonce tvrdí, že Microsoft je připraven nabídnou Sony lepší podmínky, než jaké má japonský konglomerát s vydavatelem Call of Duty nyní. Současná smlouva mezi Sony a Activisionem končí příští rok.

Jim Ryan, prezident a generální ředitel Sony Interactive Entertainment, měl během uzavřeného slyšení v Bruselu dokonce říct, že mu nejde o dostupnost Call of Duty na PlayStationu. Místo toho je jeho cílem zablokovat akvizici za téměř 69 miliard dolarů.

Nechci novou smlouvu na Call of Duty. Chci jen zablokovat vaši fúzi,“ měl 21. 2. 2023 podle Meserveyové prohlásit Jim Ryan.

Microsoft o schválení akvizice bojuje nejen na půdě Evropské unie, ale také ve Velké Británii. Tam si dnes zaplatil celostránkovou inzerci v novinách Financial Times a Daily Mail se vzkazem, že Call of Duty se dostane na další platformy, konkrétně až ke 150 milionům hráčům. To je součet uživatelů cloudové služby GeForce Now od Nvidie a majitelů konzole Nintendo Switch.