Před mnoha měsíci byste řekli, že je to čiré bláznovství. Microsoft ale začal své hry vydávat na konkurenční PlayStation. Na tahu teď může být Sony. V japonské společnosti mají přemýšlet o možnosti vydat na Xbox Series X/S úspěšnou kooperativní střílečku Helldivers 2, která začátkem tohoto roku vyšla na PS5 a PC. A nutno říct, že velice oblíbená.

Podle insidera Nicka Bakera, který provozuje podcast XboxEra, je vše v raných fázích. Rozhodně nemáme jeho informace brát jako nějaké potvrzení. Nicméně, dočasný šéf PlayStationu je více otevřen multiplatformní politice. Hiroki Totoki jako šéf Sony Interactive Entertainment (SIE) a prezident, provozní a finanční ředitel Sony Group Corporation chce agresivně zlepšit ziskovou marži, mimo jiné uvádět rychleji hry na počítače. Z tohoto pohledu bych se nedivil, kdyby se některé hry objevily na Xboxu.

Na druhou stranu je vhodné upozornit, že Baker už mnohokrát přinesl správné informace, stejně tak šířil zprávy, které se nepotvrdily, případně byly vyvráceny.

Mezitím Microsoft se stal největším vydavatelem na PlayStation Store, zejména díky akvizici Activisionu Blizzard s Call of Duty a Diablem – 7 z 25 současně nejprodávanějších her na PS Store vlastní Microsoft. Navíc na PlayStation vydal své dřívější Xbox hry Pentiment, Hi-Fi Rush a Grounded. Plus koncem měsíce dorazí ještě pirátská dobrodružná akce Sea of Thieves od studia Rare.