Sony připravuje velkou aktualizaci firmwaru systému PlayStation 5, která vyjde ještě letos a zahrne plno nových funkcí. Nejprve ale tyto novinky musejí být řádně otestovány. Z toho důvodu Sony otevřela registrace do bety. Je to poprvé, co japonská společnost pozvala hráče na testování nových funkcí systému PS5.

Bohužel, beta nebude dostupná pro české a slovenské hráče. Zaregistrovat se mohou hráči starší 18 let z USA, Kanady, Japonska, Velké Británie, Německa a Francie. Uvidíme, zda v budoucnu Sony rozšíří betu do dalších regionů. Testování firmwaru PS4 se mohli zúčastnit i hráči z našeho trhu.

Pokud žijete v zemích s povolenou registrací do bety, tak se stačí přihlásit. Když budete vybráni, obdržíte e-mail a mezi prvními si vyzkoušíte novinky pro PlayStation 5. Současně budete automaticky zařazeni do skupiny potenciálních účastníků budoucích beta verzí softwaru systému PS5, aniž byste se museli znovu registrovat.

Na podrobnosti o tom, co aktualizace bude obsahovat, si musíme ještě počkat. Vše se dozvíme v nadcházejících týdnech.

Připomeňme, že v dubnu vyšla aktualizace, jež mimo jiné přidala podporu externího USB disku. Na externí disk lze instalovat pouze PS4 verze her. Firmware dále přinesl nové sociálních funkce pro PS5 a PS4, stejně tak mezigenerační Share Play. Podle poznatků hráčů rovněž přidal možnost automatického přepínání video výstupu na jiné než HDR, když spouštíte hru nebo aplikaci nepodporující HDR. Plus podporu pro monitory s rozlišením 1080p při 120 Hz.