Milovníci bláta a výzev mají důvod vrátit se do off-road simulace SnowRunner. Studio Saber Interactive připravilo třináctou sezónu. Jmenuje se Dig & Drill a zve do drsného a odlehlého koutu Kazachstánu, kde se nacházejí rozlehlá pohoří porostlá hustými jehličnatými lesy a obří lomy na nerostné suroviny.

Místní úřady v okolí kazašské Almaty potřebují vaši pomoc při rozjezdu nového těžebního podniku. Na nové mapě o rozloze 2 km² budete provádět geologické průzkumy, dovážet do lomů nezbytné vybavení a postaráte se, aby mohlo být otevřelo nákladní letiště.

Jak vidíte ve videu, bude to vyžadovat zpřístupnění cest. V silnicích jsou velké díry, případně je tunel zatarasen kamením. To ale není nic, co by vás mělo zastavit. Zejména při nasazení dvou nových vozidel: PLAD 450, výkonný pomocník 8x8 vybavený pro každou práci, a AAC-58DW, průzkumné SUV se širokou karoserií, které se díky vynikající stabilitě hodí do každého terénu.

Season 13: Dig & Drill je součástí čtvrtého roku podpory. Majitelé Year 4 Pass mají nový obsah zdarma. Ostatní si ho mohou koupit pro PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Hra obsahuje české titulky.

Během letošního roku jsou naplánovány další tři sezóny s novými mapami a vozidly: Reap & Sow, Oil & Dirt a dosud nepojmenovaná šestnáctá sezóna.