Sandboxový survival SkyVerse od polského studia Enjoy je představován dost zvláštním způsobem. K odhalení hry došlo v rámci oznámení, že projekt uvede na trh česká firma Bohemia Interactive v rámci vydavatelského programu Bohemia Incubator. Tehdy byla nenápadně zpřístupněna také produktová stránka na Steamu. Návštěvníci Gamescomu pak mohli hru vidět na stánku Bohemky a odnést si z něj nějaké ty úplatky propagační předměty. Ale až nyní, pár týdnů po konci Gamescomu, jsme se dočkali prvního oficiálního traileru.

Už při prvním pohledu na SkyVerse v pohybu je jasné, čím se tvůrci inspirovali. Podoba s Minecraftem je opravdu značná a týká se vegetace, zpracování postav i celkové atmosféry. I když svrchovaného krále žánru od Mojangu si běžně nespojujeme s křížením ovladatelných vzducholodí a levitujících ostrovů. Kapybara je také docela svérázná volba místní fauny. Stránka na Steamu nebo nedávno vydaná tisková zpráva pak láká na pohled z první osoby, hraní v singleplayeru i v multiplayeru, přítomnost magie a alchymie nebo plně zničitelné prostředí. Ale slovy klasika - a bude to stačit, myslíš?

Máme takový pocit, že markeťáci z Bohemia Interactive se budou muset hodně snažit, aby přesvědčili hráče, že SkyVerse nabízí něco, co už roky nenajdou v Minecraftu. Ale kdo ví, třeba to bude jednodušší než odrážet věčné dotazy na Armu 4 od hráčů, kteří nerozlišují vývojáře a vydavatele. A když všechno selže, vždycky lze říct, že novinka polských tvůrců alespoň vypadá lépe než nedávno vydaný teaser lákající na pokus o filmovou adaptaci Minecraftu. I když to je sakra nízká laťka, která se překonává prakticky sama.

Ani po vydání traileru každopádně není jasné, kdy si budeme moci SkyVerse zahrát. S jistotou víme jen to, že nejprve vyjde v předběžném přístupu na Steamu. K dispozici jsou i nové screenshoty.