Povedenou rytmickou akci Hi-Fi RUSH si od dnešního dne mohou užít také majitelé PlayStationu 5. Jde o nejnovější hru od japonského studia Tango Gameworks, kde vznikla hororová série The Evil Within. Vydání doprovází launch trailer (úplně nahoře).

„Hra při svém původním uvedení na trh na platformách Xbox Series X/S a PC získala od kritiků více než 20 dokonalých hodnocení a byla zařazena do více než 50 seznamů Nejlepší z roku 2023,“ shrnuje tisková zpráva úspěch Hi-Fi RUSH.

Hráči na PS5 nyní mohou bojovat do rytmu v této mimořádně dynamické akční hře zasazené do pestrého světa, ve kterém se vše točí kolem rytmu hudby. Součástí dnešního uvedení jsou i všechny aktualizace a režimy, včetně aktualizace Arcade Challenge! Update!, která obsahuje dva herní režimy navíc: BPM Rush! a Power Up! Tower Up!

Hi-Fi RUSH se soustředí na příběh rádoby rockové hvězdy Chaie a jeho sebranky, kteří bojují s megalomanskou robotickou korporací ve světě, v němž je veškerá akce synchronizována s rytmem hudby. Každý úder, blok, úhyb, skok a mnoho dalšího se automaticky synchronizuje s rytmem hudby, takže hra poskytuje nejenom vzrušení, ale i mimořádné uspokojení. Pohyby hráče se neodvíjejí od hudby jako u klasické rytmické hry – hráči mají svobodu jako v ryzí akční hře. Zadávání akcí do rytmu však zesiluje útoky hráče spolu s hudbou.

Hi-Fi RUSH na PS5 stojí 799 Kč ve standardní edici a 1049 Kč v edici Deluxe.

Předtím od Microsoft na PS5 vyšla středověká příběhová adventura Pentiment (také na Switch). Brzy bude následovat Sea of Thieves a Grounded (také na PS4 a Switch).