Na šetření Sony a přehodnocování portfolia doplatilo studio Deviation Games. V roce 2020 ho založili veteráni Call of Duty: Black Ops a pro PlayStation 5 měli vytvořit exkluzivní AAA sci-fi střílečku. Ta ale světlo světa nespatří.

O problémech v Deviation Games a zrušení projektu se psalo už před deseti měsíci. V té době měl být propuštěn téměř celý stočlenný tým. O osm měsíců později bylo zjištěno, že Sony s většinou těchto vývojářů měla založit nové interní studio. Ani to ale nebylo dosud oznámeno. Místo toho je potvrzen konec Deviation Games. I když se firma snažila zmátořit a v posledních měsících nabrala několik nových vývojářů.

„S těžkým srdcem oznamujeme uzavření Deviation Games. Chci vyjádřit hlubokou vděčnost celému našemu týmu. Děkuji vám za vaši tvrdou práci, nasazení a přínos pro Deviation; jsem nesmírně vděčná za příležitost pracovat s každým z vás,“ uvedla na LinkedIn provozní ředitelka Kriste Stull a poděkovala všem, že byli součástí této cesty.

Zpět k tomu novému studiu. Bývalí zakladatelé Deviation Games s dalšími ex-kolegy uvádějí, že od června/júna 2023 pracují v Sony Interactive Entertainment na neoznámeném projektu. S největší pravděpodobností půjde opět o first-person akci.