Už v květnu jsme informovali o přehodnocování portfolia Sony, které mělo odnést třetí studio. Po zrušení vývoje nové značky měl být stočlenný tým Deviation Games téměř celý propuštěn. Teď si ale řada klíčových zaměstnanců našla zpět cestu k PlayStationu.

Pracovat mají v novém interním vývojářském studiu Sony. Nasvědčují tomu životopisy. Například Fred Thompson je hlavním herním designérem, Adam Rosas šéfem animací, Pat Dwyer výkonným producentem, Kristen Sych hlavním animátorem a JC Farmer junior herní designérem. Všichni uvádějí, že pracují pro PlayStation Studios. Předpokládá se, že na palubě je rovněž Jason Blundell, protože JC Farmer předtím prozradil spolupráci právě s Blundellem.

Studio Deviation Games v létě 2021 založili veteráni Call of Duty z Treyarchu (série Black Ops), Jason Blundell a Dave Anthony. Ve stejné době potvrdili, že chystají exkluzivitu pro PlayStation. Pak nastalo ticho a o rok později Blundell firmu opustil. Na Summer Game Festu v roce 2021 oba tvrdili, že pro PlayStation vytvářejí obrovskou hru bohatou na obsah, jež bude zaměřena na spoustu akce a hodně energie.

S ohledem na předchozí projekty těchto tvůrců lze očekávat novou střílečku z pohledu první osoby. To je v souladu se strategií Sony zaměřit se více na live service.