Ve spojení s taxislužbou si hráči vybaví šílené a hodně zábavné Crazy Taxi od společnosti Sega. Francouzský Nacon však přichází s vážnějším titulem. Taxi Life je simulace, která z vás udělá taxikáře v Barceloně.

Hru připravuje polské studio Simteract, které se proslavilo titulem Train Life: A Railway Simulator (v poslední době si hráči stěžují na otravné chyby). Taxi Life má přinést otevřený svět Barcelony v měřítku 1:1 s využitím reálných dat a komplexních systémů simulace dopravy s umělou inteligencí. Svět má čítat 460 kilometrů silnic.

Díky tomu máte zažít skutečnou katalánskou metropoli a čelit všem výzvám. Ať už to jsou dopravní zácpy, nepříznivé počasí, špatné silnice, netrpěliví cestující nebo občasné nehody. Takže bude nutné přizpůsobovat trasu, abyste se vyhnuli různým problémům. Současně byste měli plnit přání svých pasažérů. Někdo bude chtít například otevřít okno. Když mu přání splníte, získáte lepší hodnocení, které vám přivede další klienty.

Na začátku máte jen jedno levné auto. Za vydělané peníze si později můžete pořídit lepší vůz a potom rozšířit svou firmu, najmout zaměstnance, obohacovat svou flotilu aut atd. K dispozici budou auta se spalovacím motorem, auta s automatickou, poloautomatickou nebo manuální převodovku i elektromobily. Všem bude možné přizpůsobit barvu, kabinu řidiče, ráfky a příslušenství.

Jak se zdá, tvůrci myslí na různé hráče a chtějí přinést nejen simulaci, ale také arkádovější hratelnost. Vše si budete moci nastavit tak, aby vyhovovalo právě vám.

Taxi Life: A City Driving Simulator byl v březnu letošního roku odhalen jako Urban Venture. Pod novým názvem míří na PC (Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Vyjít by měl v únoru 2024.