Ambulance Life: A Paramedic Simulator uvízl v dopravní zácpě, dočteme se na začátku tiskové zprávy, která oznamuje odklad hry z letošního roku na začátek roku 2025 ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Vývojáři, kteří vytvořili chválený Police Simulator: Patrol Officers, potřebují více času na doladění a zajištění optimálního herního zážitku.

V této nové simulaci budeme zachraňovat životy a řídit sanitku ve městě inspirovaném San Franciscem. Jakmile se rozezní poplach, musíte naskočit do své sanitky, zapnout sirénu a co nejrychleji dojet na místo nehody. Prokličkovat ucpanými ulicemi nejlepší cestou k cíli si má žádá velké řidičské umění. Poté musíte vyhodnotit situaci a aplikovat první pomoc. Každá nehoda je jiná. Je jen na vás, abyste se přizpůsobili a přijali správná rozhodnutí. Zároveň musíte být rychlí a efektivní.

„Mluvte s oběťmi a zjistěte okolnosti nehody. Uklidňujte je, proveďte potřebné kontroly a využijte řadu nástrojů, které máte k určení počáteční diagnózy k dispozici. Poté můžete poskytnout první pomoc, a pokud budou zranění příliš vážná, můžete vytáhnout nosítka a dopravit oběť co nejrychleji do nemocnice. Po určitém počtu zákroků vám bude svěřena nová čtvrť s odlišnými situacemi. Do sanitky také dostanete nové nástroje,“ vysvětlují autoři.

Město je různorodé. Je tady historická čtvrť, obchodní čtvrť i průmyslová zóna. Každé sousedství je jiné a všude může docházet k malým i velkým nehodám. Obyvatelé mají různý životní styl a aktivity, při kterých se jim stávají jiné druhy nehod. Dokonce bude docházet k velkým katastrofám. V předešlých materiálech jsme mohli vidět výbuch čerpací stanice i velkou dopravní nehodu.