Určitě jste již zkoušeli některou z předchozích free her/aplikací souvisejících se sérií The sims. Ať už šlo o The sims Social na facebooku, které brzy po svém vydání velmi rychle skončilo, nebo The sims Free play tvořené po vzoru třetího dílu, které je do teď možné si zahrát na Androidu nebo iOS.

V nedávné době bylo oznámeno The sims Mobile, které odráží prvky svého velkého bratra The sims 4. Každý kdo sleduje dění kolem The Sims zajásal, když bylo na podzim minulého roku oznámeno vydání hry, do které jste měli možnost se předběžně registrovat a díky tomu tak získat malý dárek po prvním spuštění hry. Hra spatřila světlo světa 7. 3. 2018 a ještě tentýž den měla rekordní počet stažení. Dostala se tak na přední příčky žebříčků ať už v Obchodě Play nebo App Store. Hra je zdarma a proto není divu, že zde existují jisté mikrotransakce. Od kupování prvků do hry, přes oblečení, nábytek, až po předčasné odemčení určitých věcí, na které například nemáte level, nebo potřebnou úroveň zaměstnání. (Slot pro dalšího simíka, cupcaky pro doplnění energie simíka, nábytek, oblečení, atd.)

Po spuštění hry se samozřejmě dostanete do režimu tvorby simíka, kde můžete upravit opravdu cokoliv. U každého výběru ať už se jedná o oči, nos, tvar hlavy nebo těla, máte možnost jakési úpravy podle vašeho gusta, kde díky přesouvání puntíku různými směry tvarujete požadovanou část přesně podle vás. Funguje to obdobně, jako tvarování část těla v The sims 4, s tím rozdílem, že posuvník je vylepšený.

Samozřejmě je potřeba símíka také pojmenovat a obléct. Ze začátku toho na výběr mnoho není. To se ale v průběhu hry mění po tom, co stoupá váš level, kdy si oblečení nakupujete buď za herní měnu, nebo za již zmíněnou měnu pomocí mikro transakcí. Ta se však dá získat i plněním questů, za zhlédnutí reklam a další.

Následně se nastěhujete do malého domečku, kde je pár kusů nábytku a tady začíná příběh vašeho simíka. Hra vám ze začátku vše představí a ukáže jakýmsi malým tutoriálem, který se při každé nové, ještě neprozkoumané části hry znovu objeví a navede vás tam, kam potřebujete. Začnete se simíkem chodit do práce, což vám vydělá nějaké ty simoleony. Za ně si následně vylepšujete buď vzhled simíka nebo svůj domeček. Brzy dostanete možnost si vytvořit simíka druhého a začne tedy rodinný život. Je však čistě na vás, zda to bude nebo nebude váš partner.Po městě se také prochází simíci s modrým diamantem nad hlavou, které potkáte snad úplně všude. Jsou to simíci jiných hráčů, které si můžete přidat mezi přátele, následně si s nimi i chatovat a s jejich pomocí plnit Party eventy. Jediné co hru kazí, je její grafika. Vidět jednotlivé pixely ať už na objektech nebo simíkách není úplně pěkné a kazí to celkový dojem hry, která je jinak propracovaná a nabízí spoustu obsahu k prozkoumání. Dále je škoda, že kromě energie, kterou simíci spotřebovávají k výkonu interkací, zde není žádná jiná potřeba, kterou by bylo třeba plnit, aby byl simík spokojený. A v neposlední řadě je to délka trvání eventů, což jsou řády hodin, v případě párty je to i celý den. To souvisí hlavně s délkou naplňování energie pro simíky, která napomáhá rychlejšímu plnění questů. Když však dojde, buď si musíte pořídit cupcake na doplnění energie, nebo si prostě počkat, alespoň hodinu, než je energie zase plná.

Hrajete někdo The sims mobile? Jaký je váš názor na hru? Podělte se s námi dolů do komentářů, případně můžete sdílet nějaké své zážitky či tipy na hraní.