Fanoušci Silent Hillu netrpělivě očekávají vydání remaku druhého dílu. Polské studio Bloober Team by už rádo datum oznámilo, ale musí to nechat na Konami, které má na starost marketingovou část. Tvůrci hororových her Layers of Fear, Observer, Blair Witch a The Medium se o svém nejnovějším projektu rozpovídali před akcionáři.

Zástupci Bloober Teamu označují Silent Hill 2 Remake za nejdůležitější zkoušku, jaké kdy studio čelilo. Poláci vynakládají veškeré úsilí, aby hráčům přinesli co nejlepší emoce – jak těm, kteří hráli originál před více než 20 lety, tak těm, pro které to bude první seznámení se sérií.

Zkouška to možná bude z pohledu samotného konceptu. Jde o první titul, u něhož se vývojáři odkloní od environmentálního vyprávění a do popředí postaví akci. V Bloober Teamu jsou si velmi jistí konečným výsledkem a nadšeni z toho, že na takto známé značce mohou v pracovat. My hráči musíme doufat, že mluví pravdu, protože akční záběry nám radost zrovna neudělali.

V roce 2023 se projektu věnovala téměř polovina jejich výrobních sil. Dnes je hra v závěrečné fázi vývoje a brzy má být oznámeno datum vydání a platformy, na kterých se objeví (jistotou je PS5 a PC). Předtím se Silent Hill 2 Remake ukázal na akci Sony, tak je možné, že stejné to bude i nyní.

Zbytek Bloober Teamu má na starost jiné tituly, jako je například survival horor vznikající ve spolupráci s Private Division. Indie divize Take-Two podpořila projekt vznikající pod kódovým označením Project C. Představen bude v letošním roce. Nachází se v pokročilé fázi a má jít o další velký krok Bloober Teamu s cílem realizovat dlouhodobou strategii.

V rámci té se chtějí autoři stát největšími tvůrci hororových her na světě. Snad si toho ale na svá bedra neberou moc, loni oznámili projekt M, který mají na starost ve studiu Draw Distance (Serial Cleaners) a na konci roku ještě projekt R, který bude založen na značce Skybound Entertainment (The Walking Dead a Invincible).

V současné době je to nepotvrzené, ale vypadá to, že došlo k přepracování tváře hlavního hrdiny Silent Hillu 2, Jamese Sunderlanda.