Od podzimu roku 2022 se na remake Silent Hillu 2 těšilo velké množství hráčů po celém světě a nemohli se dočkat první gameplay ukázky. Tu dostali na konci ledna/januára tohoto roku. Místo jásotu zůstali sedět s otevřenou pusou a přemýšleli, co to vlastně viděli. Záběry zaměřené na boj byly hojně kritizovány. Vadí zastaralá grafická stránka, utahaný/nezajímavý boj... Tím největším problémem ale je, že se dle všeho vytratila pověstná atmosféra strachu.

Na kritiku reagoval Piotr Babieno, prezident polského studia Bloober Team, kde Silent Hill 2 remake vzniká. Šéf tvůrců hororu The Medium byl až překvapivě otevřený. Nejprve žertoval, že sám napsal kritické komentáře k videu. Později zvážnil. Z jeho odpovědí vyplývá, že ani on není spokojen s ukázkou, ale marketing je plně v režii Konami. Přesto se snaží uklidnit fanoušky a hráče. Video ze State of Play zaměřené na boj nemá odrážet ducha remaku ani původní hry.

„Snažíme se plně zachytit tuto romantickou vizi hry, která byla poprvé vydána před 22 lety. Věříme, že až hráči uvidí skutečný gameplay, skutečnou hru, budou ji hodnotit zcela jinak,“ dodal Babieno v rozhovoru pro inwestorzy.tv. Tím může narážet na neoficiální informaci o použití staré verze hry.

Tým v Bloober Team má využívat všech předností nabízené Unreal Enginem 5, aby Silent Hill 2 přenesl do moderní éry. Doufejme, že názory vývojářů a vydavatele jsou totožné s vizí, protože v marketingu se rozcházejí. Už dříve správce sociálních sítí Bloober Teamu odpověděl jednomu nespokojenému hráči, který se ptal na stav vývoje, že veškerou komunikaci má na starost Konami.

Silent Hill 2 Remake se nachází v závěrečné fázi vývoje. Navzdory tomu nemá ještě stanovené datum vydání pro PlayStation 5 a PC, Sony dříve uváděla rok 2024. Na další platformy může vyjít o 12 měsíců později. Konami mezitím nabídlo na PS5 bezplatnou menší hru Silent Hill: The Short Message.