Konečně se můžeme detailněji podívat na novou mapu Broken Moon, která do Apex Legends dorazí v rámci patnácté sezóny nazvané Eclipse. Battle royale bitvy se přesunou na Měsíc obíhající kolem Boreasu.

Na Broken Moon v Respawnu začali pracovat těsně po skončení 8. sezóny, tedy zhruba před 18 měsíci. Hornatá mapa je směsicí průmyslových zařízení a rozestavěných budov. V týmu nechtěli, aby byl Měsíc temnou, depresivní mapou. Místo toho měli představu nebe vs. peklo, světlo vs. tma. Některé části mapy jsou zastavěny příjemně vyhlížejícími body zájmu, zatímco jiné části zůstávají nedokončené a nehostinné.

Zahrnuty jsou jak průmyslové interiéry terraformačních závodů, tak řada kanceláří s růžovými okny. To vytváří jedinečný kontrast. Co se velikosti týče, tak Broken Moon je o něco větší než World’s Edge.

Při vytváření mapy bylo pro designéry důležité zpestřit typický způsob, jakým se hráči v Apex Legends pohybují. Z toho důvodu má Broken Moon koleje fungující jako kladky v obou směrech. Jsou vhodné pro rychlý přesun. Jen pozor, ostatní po vás mohou střílet a vy při jejich využívání budete mít sníženou přesnost.

Další novinkou je systém dárků, který nám umožní posílat a přijímat dárky od jiných hráčů, s nimiž se ve hře přátelíme alespoň dva týdny. Tento systém nebude regionálně uzamčen.

V neposlední řadě jsou tady samolepky. Jedná se o kosmetické doplňky, které lze nalepit na léčivé předměty, ozdobit si je a lehce upravit svou legendu.

Apex Legends: Eclipse začne 1. 11. tohoto roku.