Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nikkei Asian Review přichází se zajímavou informací, která nás bere do zákulisí továrny PlayStationu 4 v japonském Kisarazu. Na tomhle místě dokážou sestavit konzoli z komponentů za pouhých 30 sekund. Proces je téměř plně automatizovaný a výrobní linka přesahuje 31 metrů a obsluhují ji pouze čtyři zaměstnanci, kteří na linku dodávají součástky a balí sestavené konzole. Vše ostatní mají na starost roboti od Mitsubishi - 26 robotů z 32 je dohlíží na přesné operace. Výrobní linka byla dokončena v roce 2018, specializuje se na PS4 a pravděpodobně bude sestavovat i PS5.

- V roztodivné akční RPG adventuře Biomutant nebudou žádné mikrotransakce, slibuje vedoucí studia Experiment 101. Vývojáři se v současné době zaměřují na dokončení hry a realizaci své vize kvality, která je pro ně nejdůležitější. Pak chtějí přidat další obsah. Biomutant je ve vývoji pro PC, PS4 a Xbox One.

- EA Sports vnadí na představení UFC 4. Hru uvidíme 11. 7. v rámci UFC Fight Island. Dle neoficiálních informací má být hra ve vývoji pro současnou a novou generaci konzolí. Na UFC Fight Island bude hlavní událostí duel o titul úřadujícího šampiona Kamaru Usmana s Jorge Masvidalem. V Abú Dhabí vystoupí i Jiří Procházka.

- Pokud si plánujete koupit PC verzi Watch Dogs 2, tak ještě vydržte. Ubisoft totiž bude tuhle hackerskou akci rozdávat v rámci Ubisoft Forward - prezentace se koná v neděli 12. července od 21:00.

- Maxime Beland, kreativní ředitel značek Splinter Cell a Far Cry, který se začátkem tohoto roku vrátil do Ubisoftu poté, co krátce působil u Epic Games, rezignoval a s okamžitou platností odstoupil z funkce Vice President Editorial. Beland byl několika zaměstnanci obviněn z nevhodného chování na pracovišti (sexuálního obtěžování na bujarých večírcích s alkoholem - launch party Far Cry 4). Ubisoft obvinění nadále vyšetřuje. Na nucené dovolené je zase Tommy François, Vice President Editorial & Creative Services. Ubisoft hlásí ještě jeden, dosud nespecifikovaný odchod ze studia v Torontu a prý nadále probíhá vyšetřování.

Přečtěte si také: Shadow Warrior 3 se představuje v krátkém, ale vtipném teaser traileru

- Dnes v 19:00 začíná Nacon Connect. Digitální konferenci vnadní na oznámení 4 nových her a prezentaci již dříve oznámených titulů v čele s Vampire: The Masquerade - Swansong, strašidelným roguelike Rogue Lords a Werewolf: The Apocalypse - Earthblood od Cyanide Studios. V rámci neoznámených projektů dojde na seznámení s novou hrou od tvůrců Greedfallu a na nové Test Drive. Zbytek je záhadou.

- The Last of Us Part II se už třetí týden po sobě drží na prvním místě prodejů ve Velké Británii. Ve druhém týdnu se přitom prodeje The Last of Us Part II propadly o 80 procent (ve srovnání s prvním týdnem) a nyní je propad 53 % (ve srovnání s druhým týdnem). Na druhé místo žebříčku se za minulý týden dostala novinka Marvel's Iron Man VR. Třetí je Animal Crossing: New Horizons, čtvrté Bravely Second: End Layer a páté GTA V.

- Majitelé dražší Schumacher edice mohou už dnes začít hrát F1 2020. Recenze jsou velmi pozitivní a mezitím se na internetu objevilo srovnání městského okruhu v ulicích Monaka.

- Square Enix si v Austrálii zaregistrovalo ochrannou známku pro Live A Live. Hra původně vyšla v Japonsku v září 1994 pro Super Famicom, ale nikdy se nedostala na žádný jiný trh. V roce 2015 se objevila na Wii U.

Přečtěte si také: Microsoft potvrdil představení svých her pro Xbox Series X

- Tvůrci Left 4 Dead ze studia Turtle Rock lákají na svou připravovanou kooperativní zombie střílečku Black 4 Blood. Hra vzniká ve spolupráci s Warner Bros. pro PC, PS4 a Xbox One a fanoušci doufají, že se přiblíží původnímu Left 4 Dead. Lze předpokládat vydání i pro PS5 a Xbox Series X.

- Slibovaný dokument o Tony Hawk’s Pro Skater bude mít premiéru 18. 8. 2020 na Mammoth Film Festivalu v Mammoth Lakes v Kalifornii. Dokument se jmenuje Pretending I’m a Superman – A Tony Hawk Video Game Story a soustředí se na Tonyho Hawka. Nabídka ale také známé tváře jako jsou Rodney Mullen, Chad Muska a Steve Caballero. Práva na jeho distribuci má společnost D’Amato Productions.

- 28. července na PC, PS4 a Xbox One vyjde horor Maid of Sker. Vývojáři si brali inspiraci se strašidelného velšského folklórního příběhu Elisabeth Williamsové a zavedou hráče do roku 1898, aby prozkoumali temné sály hotelu Sker. K dispozici máte pouze zvukové zařízení. Je nutné mít oči otevřené, abyste vyřešili nadpřirozené tajemství.

- Je The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 blíž, než si všichni myslíme? Španělští dabéři postav Revali a Zelda, Marcel Navarro a Nerea Alfonso, v nedávném podcastu měli uvést, že jejich práce na pokračování Nintendo Switch hry skončily. Když se informace začaly šířit internetem, tak Un café con Nintendo podcast konstatoval, že komentáře dabérů byly vytrženy z kontextu. Začátkem roku insider přinesl zprávu informující o delším vývoji a vydání se pravděpodobně nestihne letos. Nintendo u hry datum vydání neuvádí.

Přečtěte si také: Možný návrat inFamous, Steam vs. Epic Games Store, VR projekt od Rockstaru

- Remake Destroy All Humans! novým trailerem láká do přísně tajné vojenské základny Spojených států amerických. Ve hře se jmenuje Area 42 (ve skutečnosti Area 51). Hra dorazí 28. 7. na PC, PS4 a Xbox One. Na Steamu a GOG najdete demo.