Dnes začíná šestá sezóna druhé kapitoly Fortnite. Vývojáři z Epic Games nové sezóně přezdívají Primal a koná se bezprostředně po Zero Crisis Finale, které uzavřelo pátou sezónu. Hráči jsou přeneseni na ostrov s novým prehistorickým biomem.

Než se na něj dostanete, čeká vás rychlý filmeček - na něj se můžete podívat výše - a krátké, ale přesto intenzivní dobrodružství pro jednoho hráče, v němž pomůžete agentovi Jonesovi při pokusu zachránit realitu.

Pak už vás čeká nové prostředí s věží tyčící se ve středu ostrova. Ano, to je to místo, kde došlo k výbuchu v páté sezóně. Dnes tu naleznete vesnici, jež nahrazuje mimozemskou poušť z minulé sezóny. V rámci nového biomu se po ostrově potulují zvířata, včetně vlků, divočáků a zdánlivě neškodných tvorů jako jsou žáby.

Společně se zvířaty přichází na řadu crafting s možností vyrábět improvizované zbraně ze zvířecích kožešin a nalezených technologií. Mezi primárními zbraněmi najdeme pušku, revolver a silný luk. Tvůrci lákají na možnost zvířata krotit a poté se vám údajně může narodit nejstrašnější predátor ze všech.

V šesté sezóně bude mít své místo také Neymar da Silva Santos Júnior. Brazilský fotbalista ve službách francouzského klubu Paris Saint-Germain FC v minulosti působil v Barceloně, ale stále nevíme, co přesně bude mít ve Fortnite za úkol. Očekávat můžete také Laru Croft z Tomb Raiden a Raven z Teen Titans.