Série Metal Gear dnes slaví 35. narozeniny od vydání prvního dílu. Při té příležitosti společnost Konami oznámila, že se chystá znovu prodávat starší díly této známé značky.

Já vím, fanoušci Metal Gear by nejraději, aby Konami se slavnou sérii po fiasku jménem Metal Gear Survive nedělala nic, ale je minimálně hezké, že si japonská firma na výročí vzpomněla. A to i přesto, že je s ní spojen Hideo Kojima, který se s Konami v dobrém nerozešel.

Návratem starých dílů Konami pravděpodobně myslí hry Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty a Metal Gear Solid 3: Snake Eater, které byly koncem loňského roku staženy z digitální distribuce. Důvodem byly zřejmě prošlé licence historických záběrů. Už tehdy Konami v prohlášení slibovala, že bude pracovat na tom, aby se tituly v budoucnu vrátily do digitálních obchodů.

Série začala hrou Metal Gear vydanou 13. 7. 1987 pro počítač MSX. Nejnovějším dílem zůstává survival akce Metal Gear Survive z roku 2018, ovšem s ní už Kojima neměl nic společného. Ten naposledy vytvořil Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (rok 2015).

Připomeňme spekulace ze začátku letošního roku. Zmiňovaly práce na remaku Metal Gear Solid 3 a zapojení Hidea Kojimy v roli konzultanta. Fanoušci doufali, že výročí by mohlo být skvělou příležitostí k oznámení. Bohužel k žádnému zatím nedošlo.