Během včerejšího pořadu Inside Xbox představilo studio Systemic Reaction, které spadá pod Avalanche Studios Group (tvůrci Just Cause), novou kooperativní first-person střílečku. Jmenuje se Second Extinction a dala by se popsat jako kříženec Turoka a Left 4 Dead.

Titul Second Extinction je určen pro tři hráče. Ti mají za úkol vyhubit zmutované dinosaury, kteří převzali vládu nad planetou, zabili lidstvo a jen hrstce přeživších se podařilo uniknout do kosmu. „V krátkých, avšak intenzivních partyzánských misích se váš tříčlenný úderný tým vydává na Zemi, aby zde oslabil invazní síly. Nastal čas vzít si naši planetu zpět!“ lákají vývojáři.

„Vše závisí na týmové práci vás jako přeživších – osvojte si jedinečné kombinace zbraní, schopností i dovedností a postavte se mohutným řadám nepřátel. Probijte se smrští kulek, bomb, zubů, pařátů i krve a podmaňte si Zemi!“ Důležitá bude kombinace jedinečných schopností, druhy výzbroje i vybavení.

Dostat máme velkolepou a intenzivní akci. V malém a izolovaném týmu, který se prodírá světem a bojuje s protivníky nadměrných velikostí i počtů, vás čekají neutuchající výbušné bojové scénáře a adrenalinem pulzující napětí.

Hra Second Extinction byla oznámena pro PC, Xbox One a Xbox Series X (s funkcí Smart Delivery). Datum vydání prozatím potvrzeno nebylo, ale uzavřená PC beta se bude konat letos v létě na Steamu.