Představitelé herní divize Microsoftu byli v posledních dnech na roztrhání poté, co ukázali zajímavé hry na Xbox Games Showcase. My jsme pro vás vyzobali to nejlepší z nejrůznějších rozhovorů.

- Proč jsme na Xbox Games Showcase 2023 neviděli nové Halo? Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, absenci v rozhovoru pro The Guardian vysvětluje tím, že Halo je pro ně nadále důležité, ale nyní mají více než 20 studií, zatímco dříve měli čtyři jezdce apokalypsy (Fable, Forzu, Halo a Gears).

- Navíc Microsoft má mnoho her, které dosud neukázal. Přitom by některé z nich klidně ukázat mohl, protože jsou už v pokročilém stavu, ale vypadá to, že zkrátka neměl důvod je nyní prezentovat. Už loni jsme například mohli vidět South of Midnight a Clockwork Revolution, oba tituly byly připraveny. Druhý dokonce Phil Spencer v červnu 2022 hrál. Proto se o rok 2024 a další nebojí. Má totiž jistotu v tom, co kdy vyjde. Zdá se, že Microsoft má stanoven plán vydávání na několik let dopředu.

- U té příležitosti Spencer připomenul, že jsme na Xbox Games Showcase neviděli Perfect Dark, Everwild a tajný projekt The Coalition. Dle spekulací od twitterového uživatele Timur222 má navíc studio MachineGames, které spadá pod Bethesdu Softworks, překvapit něčím, co není Wolfenstein 3 ani Indiana Jones. Informace mají pocházet od vývojáře, co švédské studio opustil v roce 2021. V pokročilém stavu má být nový Wolfenstein i Indiana Jones.

- Kdy vyjdou hry Perfect Dark a State of Decay 3? To v současné době nevíme, ovšem Matt Booty, šéf Xbox Games Studios, prohlásil, že detailní herní ukázku bychom měli z obou titulů vidět do 18 měsíců. Projekty byly odhaleny CGI trailery v roce 2020.

- S filmovými a seriálovými adaptacemi her se roztrhl pytel a zájem dokládá mimo jiné seriál The Last of Us od Sony, Naughty Dog a HBO Max. V Microsoftu nechtějí zůstat pozadu a mají rozpracované věci, o kterých zatím nemluví, prozradil Matt Booty pro The Hollywood Reporter. Druhým dechem však dodal, že nejprve musejí přinést hráčům skvělé hry.

- Oficiálně víme, že se chystá druhá řada seriálu Halo, film Minecraft s Jasonem Momoou, film Gears of War od scenáristy Duny Jona Spaihtse a seriál Fallout od tvůrců Westworldu.

- Skvělé hry chce dělat také Phil Spencer. Představitelé Xboxu a Microsoftu si moc dobře uvědomují, že v posledních letech se jim z tohoto pohledu moc nedařilo a postupně to chtějí napravit. Je pro ně nesmírně důležité vytvářet kvalitní hry a nejlepší možné zážitky. Takový cíl je i u Starfieldu, protože každý tester v Xboxu hraje tohle vesmírné dobrodružství od Bethesdy.

- Také jste byli okouzleni trailerem na nové Fable a říkáte si, že jde jen o filmeček? Tak to budete překvapeni. Šlo totiž o gameplay zachycený na Xboxu Series X. Mnoho hráčů tomu nevěří, což tým dle grafika nasvícení Lukaze Koelze těší a jde o velký kompliment pro všechny v Playground Games.