Vydání PlayStation 5 verze Sea of Thieves se blíží. Studio Rare si pro majitele konzole od Sony připravilo několik příjemných překvapení, které budou dostupné pouze na PS5.

Vývojáři věří, že tyhle speciální funkce budou mít pozitivní dopad na zážitek z pirátského dobrodružství. Jmenovitě je to plnohodnotné využití bezdrátového ovladače DualSense s haptickými vibracemi a adaptivními spouštěmi při používání zbraní. Dále mikrofon a reproduktor ovladače, aby komunikace s ostatními hráči byla snadná. Nebudete potřebovat žádné jiné zařízení.

Sea of Thieves na PlayStationu 5 poběží ve dvou režimech. Grafický spustí hru v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Při výkonu se sníží rozlišení na 1080p a snímky vylítnou až na 120, což je možné také na Xboxu Series X. Připraveno je také více než 250 trofejí, včetně platinové, a možnost vypnout cross-play.

Dále Rare potvrdili uzavřenou betu, začíná 12. dubna/apríla a nabídne exkluzivní odemykatelné položky, jako jsou plachty a titul dobrodruha. Ve studiu připravují unikátní plachty, které budou připomínkou setkání hráčů. Vyjdou v období PS5 verze. Za předobjednávku PS5 verze jsou slibovány čtyři exkluzivní Ruby Viper zbraně, papoušek Scarlet Storm a outfity. Opět to jsou ale jen kosmetické maličkosti.

PS5 verze Sea of Thieves vyplouvá na moře 30. dubna/apríla letošního roku. Dříve titul vyšel na PC, Xbox Series X/S a Xbox One. Je rovněž součástí předplatného Game Pass.

Sea of Thieves je poslední hrou, které Microsoft oznámil pro PlayStation. Nejprve to byla příběhová adventura Pentiment (PS5 a Switch), potom rytmická akce Hi-Fi Rush (PS5) a v polovině měsíce bude následovat mravenční Grounded (PS5, PS4 a Switch). Údajně budou následovat další tituly.