Scenáristka a narativní designérka Anna Megill překvapila své fanoušky a vyděsila hráče, kteří se těší na nové Fable. Megill po necelých třech letech opouští britské studio Playground Games, kde nejprve zastávala pozici hlavní scenáristky. V létě minulého roku byla povýšena na šéfku narativního týmu Fable.

Megill se z Playground Games rozloučí v srpnu. Dle svých slov prožila několik krásných let čmáráním ve své pohádkové chaloupce, ale cítí, že nastal čas na nové výzvy. Do nich se pustí za několik měsíců, až si odpočine. Práce na Fable pro ni byl splněný sen a je pro ni těžké projekt opustit. Dodává, že Fable je v dobrých rukou.

V Playground Games od loňského roku působí Andrew Walsh. Má za sebou čtyři roky v Guerilla Games, kde byl senior scenáristou Horizon Forbidden West a na volné noze jako pomocný režisér příběhu Horizon Call of the Mountain. V minulosti byl hlavním scenáristou Fable Legends, nedokončeného bezplatného multiplayerového spin-offu. Projekt byl zrušen v roce 2016, když Microsoft zrušil Lionhead Studios.

Anna Megill má zajímavý životopis. Kromě vlastních knih má na kontě příběhovou akci Control od Remedy, kde byla šéfkou týmu zodpovědného za příběh. Také se podílela na Dishonored: Death of the Outsider, Guild Wars 2 nebo na nevydané akci Avatar: Frontiers of Pandora.

Fable se ukázalo před měsícem v traileru z herního enginu. Video potvrdilo, že nadále půjde o vtipné a pohádkové dobrodružství. Podívejte se: