Ve třetím detailním videu o Star Wars Outlaws sází Ubisoft na roztomilost chlupatého společníka Nixe, který bude doprovázet hlavní hrdinku Kay Vess. Podle režiséra hry Mathiase Karlsona je Nix tím jediným v celé galaxii, komu pašeračka Kay opravdu věří.

Při vytváření tohoto mimozemského mazlíčka se vývojáři ze studia Massive inspirovali nerozlučnými dvojicemi ze Star Wars. Ať už o byl Chewbacca u Hana Sola, R2-D2 s C-3P0 nebo Grogu u Mandaloriana. Tvůrci série The Division a Avatar: Frontiers of Pandora si tak užili možnost vytvořit nového tvora, který navíc obohacuje příběh a hratelnost. Kay a Nix jsou jeden celek.

NENÍ TO JEN MAZLÍČEK

Z pohledu hratelnosti disponuje Nix různými schopnostmi. Dokáže zaútočit na nepřítele, případně odvést jeho pozornost, aby ho Kay mohla potichu zneškodnit. Také umí deaktivovat alarmy, přinášet předměty, jako jsou zbraně, a něco na protivníka shodit. Zdá se, že Nix umí také odjistit granáty nepřátel. V průběhu příběhu budeme postupně odemykat nové schopnosti Nixe.

Mnoho z toho můžeme vidět ve videu, které zveřejnil amerických server IGN. V něm se probírá také vznik Nixe. Původně připomínal známého opičáka Abua z Aladina. Za podpory Lucafilmu se z opičáka stala ještěrka, ze které později vznikl Merqaal, úplně nový druh ve světě Star Wars, který připomíná běžné domácí mazlíčky. V Massive od samotného začátku chtěli, aby byl Nix roztomilý. Na druhou stranu je to divoké zvíře, takže má ostré zuby a nebojí se je použít.

Star Wars Outlaws vyjdou 30. 8. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.