Od minulého pátku se vede debata, zda bylo Grand Theft Auto VI interně odloženo. Já v nadpisu článku napsal, že bylo, protože dle dřívějších finančních prognóz plánovala Take-Two uvést gangsterskou akci na trh v prvních měsících roku 2025. I když Rockstar vždy uváděl jen rok 2025.

Odklad na podzim 2025 nově přiznal generální ředitel Take-Two. Strauss Zelnick ho v rozhovoru pro CNBC vysvětlil touhou vydat dokonalou hru. Ve studiu Rockstar chtějí uvést na trh dokonalou hru a přinést zážitek, který tady ještě nebyl. To vyžaduje nejen opravu chyb a problémů, nýbrž věnovat pozornost sebemenším detailům.

„V případě mimořádného titulu, na který jsou kladena mimořádná očekávání, však nejde o chyby. Jde o vytvoření zážitku, který ještě nikdo neviděl, a Rockstar Games se snaží o dokonalost,“ vysvětlil Zelnick s tím, že ve videoherním průmyslu jsou odklady běžné a ani oni nejsou proti nim imunní. Naštěstí v Rockstaru nemusejí tolik spěchat, GTA V má na kontě více než 200 milionů prodaných kopií. Za poslední rok se prodalo 20 milionů. To je na hru, která vyšla v roce 2013 neuvěřitelné.

To je vše. Nadále nevíme, kdy uvidíme nový trailer, případně se dozvíme zajímavé detaily. První trailer dorazil už začátkem prosince 2023 a jen na YouTube kanálu Rockstaru překonal hranici 190 milionů zhlédnutí. Je dost možné, že kvůli internímu odkladu se posunula i celá marketingová kampaň. Snad nebudeme čekat až do konce letošního roku.