Rockstar významné okamžiky svých her a sérií nikdy moc neslavil, ale když překvapilo Valve pěkně zpracovaným souhrnem zajímavých událostí na 20. výročí Steamu, tak jsme v něco doufali také od tohoto známého studia u příležitosti 10 let Grand Theft Auto 5.

Bohužel jsme se ale nedočkali, tedy zatím nedočkali. 10 let totiž bude GTA 5 slavit až v neděli. Poprvé vyšlo 17. 9. 2013 na PlayStation 3 a Xbox 360. To už je doba, co? Později se hra dostala na modernější konzole a PC a získala si hráče příběhem Michaela, Franklina a Trevora, stejně tak nadále populárním multiplayerem.

GTA Online se pravděpodobně postaralo o největší úspěch a zajistilo gangsterské akci, že se i po 10 letech drží v žebříčku nejprodávanějších her týdne ve Spojených státech amerických a Velké Británii. Také byla nejprodávanějším titulem v červenci tohoto roku na evropském trhu. Před FIFA 23, Red Dead Redemption 2, Diablem 4 a Hogwarts Legacy.

Kvůli úspěchu GTA Online hodili v Rockstaru do koše plány na příběhové rozšíření singleplayeru a vše soustředili na obohacování multiplayeru.

Každopádně, na počest tohoto významného milníku ve studiu nepřipravili žádnou speciální misi, nýbrž pouze trojici oblečků inspirovaných hlavními hrdiny singleplayerové části. Obleky rozdávají mezi hráče. Abyste je získali, stačí se do 27. 9. přihlásit do GTA Online. K tomu ještě získáte skiny pro Micro SMG, Carbine Rifle a RPG Launcher. Pokud se pustíte do hraní, tak za určité úkoly v multiplayeru získáte čtyřnásobné odměny. V rámci aktualizace do GTA Online dorazilo také nové vozidlo Bravado Hotring Hellfire.

Také se vám to zdá málo u hry, která prodala více než 185 milionů kopií? Nejste sami. Fanoušci si na sociálních sítích stěžují a doufají, že by v neděli, případně v průběhu následujícího týdne mohlo dojít k plnohodnotnému představení Grand Theft Auto 6. To Rockstar už dříve potvrdil a před rokem dokonce unikly gameplay záběry z rané vývoje verze a spousta šťavnatých detailů.

Oslava 10 let GTA 5 v podání Rockstar Games