O PlayStation 5 a Xbox Series X/S verzích Grand Theft Auto 5 si můžeme myslet cokoliv. Jedno se jim ale musí nechat, pomohly nakopnout prodeje téměř devět let staré hry. Z tohoto pohledu by tedy dávalo smysl, kdyby Rockstar Games vylepšil i Red Dead Redemption 2. I když v tomto případě možná půjde o aktualizaci, a ne vydání nových verzí hry.

Na next-gen verze Red Dead Redemption 2 dříve či později nejspíš dojde. Naznačuje je leaker AccountNgt, který v již smazaném tweetu upozorňoval, že už se to blíží. Next-gen upgrade by mohl pomoci udržet hráče v Red Dead Online.

AccountNgt si za krátkou dobu udělal velké jméno, jako první informoval o Star Wars Eclipse od Quantic Dream. Na kontě má také předčasnou zprávu o odkladu Forspoken od Square Enix.

Kdy může být Red Dead Redemption 2 pro PS5 a Xbox Series X/S oznámeno? Jednou z možností je Summer Game Fest (9. 6.). Podle jiných insiderů je ale blízko také prezentace Sony. Ta by mohla být pro tuto příležitost ideální, když vezmeme v potaz spolupráci PlayStationu s Rockstarem u GTA 5.

Připomeňme, že dříve se spekulovalo o remaku prvního Red Dead Redemption.