Kerbal Space Program slaví desáté narozeniny a takto významný milník si zaslouží nějaké to oznámení. Titul se dočká vylepšené verze pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ta dorazí již letos na podzim a bude pro majitele hry zcela zdarma. Pokud si budete chtít hru pořídit, vyjde vás na 40 dolarů (cca 850 Kč).

Hru si nově užijete ve vyšším rozlišení, na PlayStationu 5 a Xboxu Series X to bude 1440p, zatímco na Xboxu Series S potom 1080p. Dále pojde na vyšší počet snímků za sekundu, lepšími textury a pokročilejší shadery. Kromě toho Kerbal Space Program začne na konzolích podporovat myš a klávesnici.

Přečtěte si také: Kerbal Space Program 2 bude přístupnější pro nové hráče

„Dodatečná systémová paměť na těchto konzolích má za následek stabilnější herní zážitek a umožňuje navýšení počtu dílů na hráčových výtvorech a vynálezech,“ říká Private Division.

Letos se už bohužel nedočkáme Kerbal Space Program 2, který byl odložen na rok 2022. Tento odklad proběhl již loni na podzim, kdy kreativní ředitel Nate Simpson řekl, že potřebují více času, aby zvládli vytvořit kvalitní produkt. Na jaře jsme se dozvěděli, že Kerbal Space Program 2 bude přístupnější pro nováčky.