První díl Kerbal Space Program vyšel již v roce 2011 a už tehdy se kolem něj vytvořila silná a rozsáhlá komunita. Hra byla typická pro svoje velmi věrné zobrazení orbitální mechaniky a raketového inženýrství. Vlastně se jednalo o simulátor, který vám nedal nic zadarmo, a pokud jste z těchto oborů neměli alespoň nějaké základy, vyslat raketu do vesmíru byl téměř nadlidský úkol. Naštěstí hra vás všechno dokázala postupem času naučit. Takže jste se do hraní mohli pustit i bez jakýchkoliv znalostí raketového inženýrství.

Přečtěte si také: Kerbal Space Program sa dočká druhého dielu. Oznámil to nádherný no vtipný trailer

S příchodem Kerbal Space Program 2 by se noví hráči měli do hry dostat mnohem snadněji. Hlavní prioritou vývojářů ze studia Intercept Games je celkově vylepšit přístupnost titulu, aby si ho mohlo užít co nejvíce hráčů. Dojít by tak mělo i na nové tutoriály a vylepšení uživatelského rozhraní a zážitku.

„Při hraní KSP1 máte takový pocit, jako byste se snažili vylézt na Mount Everest ve svém normálním oblečení,“ říká jeden z vývojářů. „KSP2 tak nějak přidá Šerpy a základní tábory. Je to stále stejná vysoká hora, stále šílená výzva, ale my vás vybavíme.“

Kerbal Space Program 2 měl původně dorazit koncem letošního roku. Vývojáři ale potřebují nějaký ten čas navíc, aby zvládli dodat co nejkvalitnější produkt. Titul bychom tak měli očekávat někdy v průběhu roku 2022.