Okurková sezóna přeje spekulacím, které se šíří internetem jako lavina. My pro vás vybíráme zajímavé informace od známých leakerů a insiderů. Jedním z nich je The Snitch, jenž přináší nové detaily o zajímavé hře Rise of the Ronin.

Ambiciózní akční RPG od zkušeného studia Team Ninja (autoři Ninja Gaiden a Nioh) udělalo při představení dojem. Pomalu to bude ale rok a my stále čekáme na něco nového. Titul má kombinovat Assassin’s Creed, Ghost of Tsushima a Dark Souls.

Potěšeni máme být detailním popisem předmětů, které budou dále rozvíjet lore. Jako příklad je uveden popis nespecifikovaného předmětu, jenž byl vyroben řemeslným stylem spojeným s proslulým kovářem jménem Okisato Nagasone, který žil v Musaši v 17. století a byl také známý jako Kotetsu.

Co naopak vzbuzuje menší strach, tak je mnoho vedlejší úkolů, které se designem podobají vedlejšímu obsahu ve hrách od Ubisoft. V Rise of the Ronin má být volba obtížnosti, stromy dovedností a technik a nějaká ta romance.

Na PlayStationu 5 hra nabídne režim výkonu a kvality. Brzy bychom mohli vědět něco z oficiálních zdrojů, poněvadž vydání má být plánováno už na první čtvrtletí roku 2024, nejspíš na březen.

Rise of the Ronin je zasazen do Japonska na konci 19. století během konce období Edo. Hra je konzolovou exkluzivitou PlayStation 5, vydá ji Sony. PC verze dosud potvrzena nebyla.

Připomeňme si tiskovou zprávu s popisem hry:

„Vydejte se na velkolepou výpravu do válkou sužovaného Japonska v 19. století v tomto otevřeném akčním RPG soustředěném na souboje od studia Team Ninja, což jsou ostřílení borci, kteří vytvořili také tituly Nioh a Ninja Gaiden.

Japonsko, 1863. Po třech stoletích utlačitelské nadvlády Tokugawského šógunátu dorazily k hranicím černé lodě ze západu a celá země upadá do zmatku. Uprostřed chaosu války, nemocí a politických nepokojů se bezejmenný válečník stává strůjcem vlastního osudu a drží při tom v rukou také osud celého Japonska.“