Italské studio Milestone nepřestává s výrobou her jako na běžícím pásu. K letošním hrám Monster Energy Supercross: The Official Videogame 6, MotoGP 23 a SBK 23 dnes oznámilo RIDE 5. S výkonem nové generace v tom nejrealističtějším provedení má dojit 24. 8. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

RIDE 5 je tedy první hra od Milestone určena pouze pro PC a novou generaci konzolí. Autoři hodlají vsadit na nejmodernější technologie, aby byl herní zážitek ještě realističtější. To se má projevit zejména při pohledu na oblohu, jež je nyní založena na procedurálních 3D mracích, aby hráčům nabídla ty nejúchvatnější výhledy. „Naklánět se do zatáčky čelem ke slunci ještě nikdy nebylo tak majestátní a realistické,“ tvrdí Milestone.

„Sedm let po první kapitole slibuje RIDE 5 překonat hranice závodění,“ uvádí tisková zpráva, podle níž fanoušci vždy oceňovali rozmanitost motorem a tratí s realistickou grafikou. V RIDE 5 ale chtěli něco osobnějšího, a tak přicházejí s komplexním závodním světem na dvou kolech. Tady máte prožít vlastní cestu jezdce, cestovat po světě a závodit na nejlepších místech a se svými vysněnými motorkami. Poprvé v sérii budete mít k dispozici speciální centrálu s mechaniky a vybavením, a dokonce bude k dispozici i fotograf připravený zachytit vaše nejlepší okamžiky na trati.

Když to vezmeme z pohledu čísel, tak slibováno je více než 35 tratí a možnost „posbírat“ více než 200 motocyklů od světoznámých výrobců do své garáže, kde si je můžete upravovat. Ke všemu se ale budete muset vypracovat v novém režimu kariéry. V něm se z nuly stanete hrdinou, budete stoupat po žebříčku s cílem stát se nejlepším světovým závodníkem v závodech proti stále zkušenějším soupeřům.

Režim kariéry bude mít vypravěče, jenž vás seznámí s událostmi a provede vás celou jezdeckou cestou. Žebříček bude sledovat postup čtyřmi hlavními závodními balíčky s různými událostmi, které je třeba dokončit před odemčením dalšího balíčku. Pro zpestření soupeření bude v režimu kariéry 10 soupeřů s vlastní osobností, pozadím a estetikou. Tyhle soupeře budete muset porazit, abyste se dostali na vrchol žebříčku. Strukturu kariéry doplňuje sada vedlejších výzev, které dohromady čítají přes 200 hratelných událostí.

Do toho všeho promluví dynamické počasí. Jasná modrá obloha se může změnit v prudký liják. Na nečekané situace bude nutné reagovat a využít své dovednosti, abyste zvládli mokré i suché podmínky v doprovodu vylepšené fyziky, jež se má postarat o ještě realističtější zážitek.

Naštěstí budou ve hře nadále k dispozici jízdní pomocníci, aby méně zkušení hráči například viděli správnou závodní stopu a věděli, kdy dupnout na brzdu. Naopak pro zkušené borce je tady režim Endurance odměňující vytrvalost a strategii. Při těchto závodech bude možné závod uložit a vrátit se k němu později.

Svobodu máte pocítit s nástrojem Race Creator. Ten umožní vytvářet nekonečné množství scénářů, od jednotlivých závodů až po kompletní šampionáty, vybrat si motorky a tratě a v roli ředitele závodu si nastavit vlastní pravidla. Závěrem je potěšující návrat režimu s rozdělenou obrazovkou, kdy vyzvete kamaráda.