Společnost Sony měla udělit zelenou restartu Uncharted. V současné době ale není známo, kdo by měl být za návrat známé značky odpovědný. Očekává se ale, že dotyčnému studiu minimálně ze začátku bude pomáhat tým Naughty Dog.

„Podle dvou na sobě nezávislých zdrojů se společnost Sony na začátku letošního roku rozhodla sérii restartovat,“ tvrdí server The Leaker, jenž má obecně velmi dobré výsledky.

Restart měl dostat přednost před plnohodnotným pátým dílem. Bohužel už nevíme, jakým směrem se nová hra bude ubírat. Vývojáři mohou hráčům přinést nový příběh mladého Nathana Drakea. Tady je potíž v tom, že v dřívějších dílech jsme se s mládím a dětstvím hlavního hrdiny mohli seznámit z různých úhlů. Je tak možné, že si v budoucnu zahrajeme za úplně jinou postavu ve hře se jménem Uncharted, jež ponese známé prvky série.

Uncharted je jednou z nejoblíbenějších sérií PlayStationu. Uncharted 4: A Thief’s End vyšlo v květnu 2016 a uzavřelo příběh Nathana Drakea, do října 2019 se prodalo 15 milionů kopií. V roce 2017 jsme se pak dočkali menšího samostatného dobrodružství Uncharted: The Lost Legacy zaměřeného na Chloe Frazen.

Oba díly nedávno dorazily ve vylepšené podobě na PlayStation 5 a PC. Příběh Nathana Drakea se dočkal také filmu, kde si protagonistu zahrál Tom Holland.